Yoga


Hvad er yoga?IMG_0576

Yoga er en fysisk, mental og spirituel praksis kan vi læse allevegne. Den kan udøves på adskillige måder – indenfor utallige stilarter, men fælles for dem alle er ideen om at forene fysisk, mental og spirituel praksis. ‘Yoga’ er sanskrit og betyder simpelthen at forene. At yoga også er meget mere vestligt inspireret og knap så gammelt funderet end vi måske også har læst om, er en anden sag.

Men uanset herkomst og tidsperspektiv er der noget der tyder på, at der, for mange – med yogaudøvelse i en eller anden form – er flere ret konkrete gevinster forbundet med denne praksis – fx: øget fornemmelse af hvad der er godt og sundt for dig, øget styrke, øget fleksibilitet, forbedret evne til at slappe af/ afstresse, øget kropsbevidsthed og kontakt til forbindelsen krop/sind imellem, bedre balance, smukkere kropsholdning og forbedret koordineringsevne etc… Alt sammen rigtig gode kvaliteter.

Vi må hver især opdage hvad der driver og motiverer os … Jeg mærker at det optimale må være, for mig i hvert fald, at det er noget man gør, fordi man ikke kan lade være 🙂 – Helt enkelt.

 

For mig er yoga også en måde at være til stede med sig selv på – en måde hvorpå man kan være 100% nærværende og helliget det man dels gør og mærker rent fysisk,  og samtidig dels oplever og kommer i kontakt med på andre planer. Det kan være tanker, følelser, stemninger og fornemmelser af forskellig art der dukker op. Disse er ikke bare forstyrrende elementer, men vil kunne integreres – og ”processes” i yoga-udøvelsen, som for mig at se er et meditativt frirum, hvor der ikke er nogen dagsorden – ikke noget mål, ikke noget rigtigt og forkert – men netop RUM til fordybelse og undersøgelse.

Og det er det jeg ønsker at give videre med min undervisning! At tilbyde et rum til fordybelse, væren og undersøgelse af det der rører sig lige nu – for den enkelte – og kollektivt. Undervisningen er overvejende intuitiv & dynamisk, hvilket for mig betyder at det nogle gange er kraftfuldt – andre gange mere afdæmpet,  og dermed forskellig fra gang til gang. Jeg lader mig inspirere af alle former for yoga og naturligvis også af udøverne, – og underviser således ikke i én form – på én bestemt måde. Er dog primært uddannet indenfor Hatha- og Yin Yoga, – altså både en klassisk og mere ny retning. Det giver mig en fornemmelse af fundament, soliditet og bredde  –  og samtidig ved jeg også, at jeg kun har set toppen af isbjerget… Det næstseneste nye skridt på yogavejen tog jeg i efteråret ’16, hvor jeg mødte Ateeka første gang i Kbh. Det gav så god mening!!

Og i foråret startede jeg på en overbygningsuddannelse kaldet “YogaSOMATICS” med skønne Ateeka. Det er VILDT spændende og uddybende ift strømninger jeg har mærket komme, – som en naturlig videreudvikling af det jeg har fundet værdifuldt ved yogapraksissen. Den peger på endnu mere ’sansende oplevelse’ og endnu mindre ‘fixed form,’ – hvilket jeg glæder mig til at dele med mine medyogier, efterhånden som jeg “lander i det”… http://www.yogaSOMATICS.com

Ikke nok med det, men sommeren 2017 bød også på et møde med Julie Martin, hos hvem jeg starter på endnu en teacher training i Stockholm – marts ’18. It’s all spiralling… :-)http://www.brahmaniyoga.com

 

grønland

 

“Out beyond ideas of wrong-doing and right-doing there is a field,

– I’ll meet you there”…

                                 – Rumi