Yoga og TRE

Som noget ret nyt udbydes nu også et mix mellem yoga og TRE (Trauma &Tension Releasing Exercises), idet de to måder at arbejde med heling af krop og sind på – passer og virker rigtig godt sammen.

Vi vil tage udgangspunkt i de øvelser der knytter sig TRE og derfra kombinere dem med opspændende øvelser og stillinger fra yogaens verden. Det giver mulighed for større variation og flere veje ind i kroppen.

Rystelserne der er det afspændende og forløsende element i TRE, udgør hovedparten af den afspænding vi runder af med, men der vil også indgå elementer fra Savasana /den gængse og afsluttende afspænding, som den kendes fra yoga.

Kombinationen mellem yoga og TRE er i mine øjne en fantastisk måde at opelske den terapeutiske virkning af kropsarbejde på – og et egentlig samarbejde mellem krop og sind – idet man gradvis overgiver sig til mere instinktive processer. Det at kroppen ryster og så at sige bogstavelig talt giver slip på ting, giver mulighed for en dybereliggende forløsning end du måske kender det fra yoga i almindelighed. (-du behøver i øvrigt ikke at kende noget til yoga forud for ;-))

Metoden/ processen er fortrinsvis non-verbal, omvendt er det naturligt at der kan være behov for at sætte ord på noget af det du oplever, og det vil også være en mulighed – både undervejs og bagefter.

Man bliver guidet hele vejen som gruppe, samtidig med der gives plads og støtte til den enkelte alt efter behov.

Tilbage er der vist bare at sige: ”Prøv det!” Det er nok den mest enkle og hurtigst virkende stress-, spændings-, og traumeforløsende måde at arbejde med krop og sind på – men svær at forklare med ord…

“Nothing happens until something moves”…

                                   – Albert Einstein

om-blue-lotus