Anbefaling af TRE…

TRE øvelser har virkelig ændret mit liv til det bedre.

Jeg har altid lidt af irritabel tyktarm, men for tre år siden blev jeg ramt af en autoimmun lidelse i tarmene, der gjorde mig intolerant over for en masse fødevarer (bl.a. æg, mel, mælk og sukker). Jeg tabte mig og havde mange smerter. I mange år havde jeg haft smerter og stivhed i ryg, skuldre og nakke. Det bredte sig til kæbesmerter og hovedpine. Så blev jeg ramt af frossen skulder og tennisalbue – begge dele kom ud af det blå. Den skulder, der ikke var ramt, blev overanstrengt, og musklen bristede to steder. Jeg havde det elendigt og søgte hjælp hos læge, diætist, kiropraktor og fysioterapeut. Jeg var også rundt om en akupunktør og en gigtspecialist. Ingen af dem kunne rigtig hjælpe mig.

Efter to år med smerter og ubehag kom jeg til en alternativ behandler, der satte mig på skånekost og gav mig en række urtetilskud. Det hjalp på maven, men jeg havde stadig mange smerter. Jeg har før i tiden lidt af angst og været ramt at posttraumatisk stress. Behandleren anbefalede, at jeg kom af med al den spænding, jeg gik rundt med i kroppen. Først forstod jeg ikke, hvad hun mente, men så læste jeg helt tilfældigt om Susanne og TRE i Ugeavisen Svendborg og tænkte, at jeg da kunne prøve en enkelt gang.

Jeg bookede et par timer hos Susanne i juni sidste år. Susanne fortalte om øvelserne og tankerne bag dem, og vi gennemgik dem sammen. Jeg undrede mig meget over, at mine muskler begyndte at ryste. Det var en helt uvant fornemmelse, men meget rar. Et par dage efter stod jeg for et større arrangement på mit job, og jeg opdagede, at jeg tog det meget roligere, end jeg ellers ville have gjort. Ingen stress, mere overblik.

Således opmuntret lavede jeg TRE øvelserne tre gange om ugen, som Susanne havde foreslået, og jeg syntes, at de gav mig et vist psykisk overskud. Det fik jeg så også brug for, for jeg blev pludselig ufrivilligt sat ned i tid på mit job. Jeg lavede TRE øvelser hver dag i en uge efter den besked, og det var nok for meget – jeg holdt op med at ryste, men kunne mærke, at mine muskler i benene sitrede svagt. Susanne sagde, at rystelserne nok skulle komme igen, når kroppen var klar til det, så jeg blev ved med at lave øvelserne to-tre gange om ugen. Næsten tre måneder gik der, inden jeg begyndte at ryste igen. På det tidspunkt behøvede jeg kun at lave den sidste af øvelserne for at sætte rystelserne i gang.

I efteråret tilbød Susanne et kursus, hvor man kombinerede yoga og TRE. Det var meget inspirerende for mig at lave øvelserne sammen med andre og høre om deres erfaringer, og det gav mig et stort skridt fremad.

I november var der en rigtig dårlig stemning på mit job, og jeg døjede meget med hovedpine. Jeg opdagede ved et tilfælde, at hvis jeg rystede lidt hver morgen inden arbejde, var smerterne mindre. Det hjalp også med en omgang TRE sidst på dagen. Jeg blev fyret fra mit job sidst i november, og under normale omstændigheder var jeg gået helt i sort, men det gjorde jeg ikke. Jeg var glad og havde sådan en god, veltilpas følelse i kroppen. Siden da har jeg rystet morgen og aften næsten hver dag. Jeg skal bare lægge mig på min måtte, så begynder det. Jeg læser som regel nyheder på min telefon og lægger den så fra mig, når arme og overkrop begynder at ryste.

Jeg har fået det så meget bedre, efter jeg begyndte at ryste to gange om dagen. Jeg er ikke nær så ængstelig, som jeg var. Det føles, som jeg har fået mere kontakt til mine følelser. Jeg er hurtig til at få tårer i øjnene, hvis jeg oplever noget der rører mig. Jeg bliver mere glad af at være sammen med andre. Mine dårlige skuldre og min albue fejler ikke noget mere. Min kiropraktor har bemærket at min ryg er blødere, end den har været før, og at min tidligere frosne skulder sidder rigtigt igen. Jeg kan spise næsten alt, og den konstante smerte i mave og tarme er forsvundet. Jeg er ikke helt rask endnu, men det går hurtigt fremad.

Virkningerne af TRE overrasker mig hele tiden. Sidst opdagede jeg helt tilfældigt, at jeg har fået flere kræfter i mine håndled, der altid har været skrøbelige og ømme.

Min krop vil rigtig gerne ryste. Bare jeg tænker på det, begynder mine ben at ryste. Jeg er ikke bange for at gøre det for meget, jeg går ud fra jeg holder op på et tidspunkt, når jeg ikke har brug for det mere.

Der er flere i min bekendtskabskreds, der virkelig kunne have godt af at prøve TRE. Men jeg synes ikke rigtigt, at jeg kan kan bringe det op i en samtale. Derfor er jeg glad for at kunne give denne anbefaling.

Merete H.

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *