Program for foråret 2021

 

Engang i løbet af 2021 “genstarter” Balancekunst !!   🙂  

Dét er jeg meget spændt på… 

Det bliver Thomas og jeg der kommer til at varetage undervisningen – i LOF-regi. Og fordi  vi er tilknyttet aftenskolen på denne vis, kan vi ikke åbne lige nu (i dag 6. maj ) som man kan i det private… desværre. 

Og det at være en del af aftenskolen – og endda her på hjemadressen, er nyt for mig, – der også har haft en længere pause fra undervisningen her i Balancekunst, – så det er ekstra spændende at skulle vende tilbage…

Og der har været en del frem og tilbage og mange spekulationer de seneste mange måneder – ikke lige nemt hele vejen, men nu er der et nyt udgangspunkt for at tænke frem … Håber vi vil kunne matche nogle af de ønsker og behov der måtte være til YOGA og lign. bevægelsesvarianter her i området…

Vi afventer nu bare at Corona-presset letter helt igen, forhåbentlig MEGET snart …

I vil få nærmere besked vedr. opstartstidspunkt gennem LOF, når I har tilmeldt jer der. Se også www.lof.dk/sydfyn

(PS: læg mærke til at der lige nu (april /maj) er “Bevægelse i naturen” i “Præstens skov” v/ Ballen – om torsdagen – se LOF’s hjemmeside)

Bedste hilsner,

Susanne 

 

PS: Alle hold er, som det også fremgår delvis nedenfor, overvejende Hatha-baseret – men læs evt. mere om indholdet på de enkelte hold nedenfor og eller på LOF’s hjemmeside. (Om mine overvejelser ift Yoga og TRE mm. mere generelt kan du læse mere på hjemmesiden her...)

Vi kan træffes på telefon:

Thomas: 4016 6368        Susanne: 2365 0734

 

Vel mødt på yogamåtten !! 🙂

 

Mandag

 

Tirsdag Onsdag Torsdag

Fredag

 

 

 

 

 Hatha-mix

 9.00 – 10.30  

 v/ Susanne

 

Fra og med 15.4. og og 3 torsdage frem -umiddelbart, er der: “Bevægelse i naturen” “Præstens skov” v/ Ballen

kl. 9.30 – 11

Medbring måtte og tæppe…Se mere og tilmeld dig hos lof.dk/sydfyn 

Når vi igen kan komme indendørs her i Balancekunst bliver der: 

*”Slow Flow Yoga”

       9.00 – 10.30  

       v/ Susanne

 

Yoga

for alle

  17.00 – 18.30

v/ Thomas

    

*Brahmani-style Yoga

 Dynamisk

Hatha-baseret variant

 17.00 –  18.30

v/ Susanne

Herre-Yoga

19 – 20.30

    v/ Susanne

Starter efter sommerferien! 

*Yoga og TRE

19.00 – 20.45

v/ Susanne

(5 gange, fra først mulige dato)

 

* Med Brahmani-style mener jeg hatha-yoga som er inspireret at Julie Martin (Brahmani Yoga) hvorfra jeg er certificeret og har en 350 timers advanced teacher training fra 2019. Hun arbejder meget dynamisk og flow-præget – samtidig med det er decideret styrkebetonet og koordinations- og balance-opbyggende. Julie Martin er en sand nørd ud i kroppen og dennes muligheder og behov, og har på mange måder gjort op med nogle af tidligere tiders yogaskoler. Hun er ikke tilhænger af de meget stringente og til tider “fundamentalistiske” tendenser man ser i nogle yogaretninger, som faktisk har resultereret i at yogaskader desværre er blevet et ret udbredt fænomen verden over – og især i vesten, men læner sig derimod mere over i en NUTIDIG indsigt omkring kroppens design og den SMARTE og respektfulde måde at samarbejde med den på…

Vi tager det i bidder og bygger mere og mere på. “Faconen” er uhøjtidelig, legende og til tider vældig underholdende, hvilket betyder at tiden flyver af sted og du “flyder” med ;-).

Du vil opleve du bliver fysisk stærkere og opnår en langt bedre kropsbevidsthed og tillid til dig selv og din krop.

*Yoga og TRE kan du også læse om andetsteds på siden, men meget kort handler det om at vi bruger yogaen som indgangsvinkel til at arbejde med TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises) – hvilket kan hjælpe kroppen til at afstresse og afspænde. At det er et forløb på 5 gange, er at forstå som et “kursus i “hjælp til selvhjælp” – idet det er en meget  effektiv metode at arbejde med afbalancering af kroppen på og efterfølgende vil du være i stand til at bruge “teknikkerne” og i særdeleshed indsigterne og erfaringerne på egen hånd. Og du vil opdage at det er et redskab kroppen kalder på du anvender, fx i og efter tilspidsede situationer.

*Slow flow Yoga er en meget blid yogaform, baseret på de seneste to yogauddannelser jeg har taget … Dels hos Brahmani Yoga (Julie Martin) og hos YogaSOMATICS (Ateeka). De tager begge udgangspunkt i den nyeste forskning omkring fysisk træning, der viser og forklarer, at vi bør genoverveje hvordan vi bevæger os så det tjener os – hver især – bedst. Man bruger blandt andet et begreb som “embodiment” rigtig meget, hvilket betyder at vi skal mærke os frem indefra og ud (kropligt og i det hele taget), og ikke udefra og ind, som der i mange sammenhænge lægges op til. Hvordan ‘ser det ud’ – fx?? – Hvornår er noget rigtigt og forkert ?? Og hvem bestemmer det?? Gør jeg forkert, hvis jeg ikke laver hundestræk, eksempelvis, på samme måde som vedkommende på nabomåtten fx?? Kan det passe det skal gøre ondt, før det gør godt  osv osv??

Tanken er, at vi skal lære os selv og vores krop bedst muligt at kende, således man opnår et personligt funderet “bevægerum” – som nok kan udvikles og udfordres – men man er selv “mesteren” fra start til slut… Og jo, der ER meget man kan lære og gøre mere af og bedre, ud fra nogle grundlæggende bevægestrategier og viden opnået blandt andet ved dissekering af lig (fx bindevæv/ fascia som har været det ‘nye sort’ den senere tid), men i sidste ende skal det give mærkbar mening for den enkelte. Og det er dét denne form for yogapraksis tilgodeser – langsomt og nænsomt… I  forhold til det langsomme og indadvendte kan denne “somatiske tilgang” minde lidt om Yin Yoga, som jo blev vældig populær i nyere tid, men den er fx ikke statisk i mange minutter eller nær så styret som Y.Y. (sådan som jeg lærte det på min Y.Y. uddannelse i sin tid) Der er meget mere dynamik og flow til stede her, hvilket er rigtig godt for bindevævet – ikke mindst, – dette kan nemlig godt blive overstrakt og miste sin elasticitet ved for intens/fastholdt træning… Dét er min nyeste viden, hvilket giver rigtig god mening for mig og derfor har jeg ændret stil over de seneste år… men dermed ikke sagt, at der ikke er elementer af tidligere tiders ideer og metoder vi godt kan bruge.

Tilbage er der vist bare at sige, at vi hver især må tage stilling til hvad det er vi kan lide og hvad der gør os godt… (Blot det baserer sig på en ‘indefra-erkendt’ fornemmelse 😉 ) Kun DU ved, hvad der er godt for DIG!