TRE og yoga

Som noget relativt nyt udbydes også en blanding mellem yoga og TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises), idet de to måder at understøtte samspillet mellem krop og sind på – passer og virker rigtig godt sammen.

Vi vil tage udgangspunkt i de 7 opvarmningsøvelser der knytter sig TRE og derfra kombinere dem med opspændende øvelser og stillinger kendt fra yogaens verden. Det giver mulighed for større variation og åbner endnu flere veje ind i kroppen – og det enkelte menneske.

Rystelserne, der er det afspændende og forløsende element i TRE, udgør hovedparten af den afspænding vi runder af med, men der vil også indgå elementer fra Savasana /den afsluttende afspænding, som den kendes fra yoga.

Kombinationen mellem yoga og TRE er i mine øjne en fantastisk måde at opelske den terapeutiske virkning af kropsarbejde på – og et smukt samarbejde mellem krop og sind kan finde sted. Øvelserne vi tager afsæt i, er udvalgt på baggrund af en viden om hvad der kan være med til at facilitere processen, mens resten er overladt til mere instinktive og underbevidste processer. Ved hjælp af kroppens intuitive bevægelser, får du fat i nervesystemet og det mentale/psykiske velvære – og det at kroppen ryster og så at sige bogstavelig talt giver slip, tilvejebringer en mulighed for dybereliggende forløsning end du måske kender det fra yoga -afspændning i almindelighed. I yoga “styres/guides” du/kroppen i langt højere grad til at opføre sig på en bestemt måde, ofte med et særligt fokusområde i spil, – mens der i TRE (og yoga) er lagt op til noget der minder mere om “fri leg”… Altså en mere kreativ proces kan man sige, der selvfølgelig også er støttet og guidet hele vejen, indtil man selv kan overtage ansvaret. Helt naturligt. Du behøver i øvrigt ikke at kende noget til yoga i forvejen for at være med ;-))

Metoden/ processen er fortrinsvis non-verbal, omvendt er det naturligt at der kan være behov for at sætte ord på noget af det du oplever eller mærker, og det vil der også være mulighed for undervejs …

TRE- yoga kan foregå individuelt eller i gruppesammenhæng og sidstnævnte er den variant jeg umiddelbart lægger op til her, idet det at ryste sammen med andre har en helt særlig gunstig effekt. Man bliver guidet fælles, – samtidig med der gives plads og støtte til den enkeltes proces undervejs.

Tilbage er der vist bare at sige: ”Prøv det!” – Det er nok den mest enkle og hurtigst virkende stress-, spændings-, og traumeforløsende metode der findes – det er bare svært at forklare nærmere med ord…

TRE & yoga tilbydes i forløb af 5 gange, – se i programoversigten hvornår der starter et nyt hold. Det er at forstå som et kursuslignende tilbud, hvor man lærer teknikken – gør sig erfaringer sammen med andre / eller alene, og efterfølgende kan fortsætte på egen hånd. Der laves opfølgninger ind imellem.

“What you resist, persits”

                                                                                         – Eckhart Tolle

IMG_0685