Stress


DSCN1552
Stress er et meget udbredt fænomen i den danske befolkning… – Der tales og skrives meget om det i medierne  – og mange har haft begrebet mere eller mindre tæt på…

Omvendt bruger vi måske også begrebet ‘stress’ i flæng – og lidt rigeligt, for ofte drejer det sig vel dybest set om at have travlt eller være udfordret på en eller anden måde?! Og sådan er livet jo – for de fleste – og i visse perioder mere udtalt end i andre.

 

Menneskeheden har til alle tider måttet klare en hel del og leve livet med alt hvad det indebærer af udfordringer og modstand. Det går op og ned – og intet er statisk, men…

Når det er sagt, så er det jo ikke altid så enkelt alligevel. Hvis travlheden eller udfordringerne – som på sigt kan blive til en belastningstilstand – tager over og du ikke længere har fornemmelsen af at kunne “klare det nødvendige,” eller kan mærke hvad der er godt og skidt – så kan det godt være svært at bevare overblikket og bibeholde en følelse af generel trivsel.

Du oplever måske lige pludselig angst, depression eller andre helbredsmæssige problemer…

For nogle har stress intet med travlhed at gøre, men måske nærmere utryghed, manglende selvværd, økonomi eller noget helt andet.

Stress er altså mange ting /favner bredt, men overordnet handler det om en tilstand, hvor der er både fysiske og mentale ubalancer på spil – hvilket ofte resulterer i manglende trivsel på sigt. Det kan være udpræget arbejdsrelateret, familieorienteret eller helbredsmæssigt funderet – men oftest er det et samspil mellem flere aspekter. Uanset hvad, er det egentlig en rigtig sund reaktion – og en anledning til at blive klogere på sig selv. En spændende proces kan begynde…

Og til den har du måske brug for hjælp! Hvis ikke du kan trække på familie og venner, så kunne en udenforstående måske være sagen?! Jo før du bliver bevidst om de ubalancer, der måtte være opstået – jo bedre – alt andet lige. Nogle gange går svære ting selvfølgelig også bare over – for igen, intet er statisk, men har du haft skidt i lang tid, kunne det formentlig være gavnligt at handle på det.    

Nogle gange er det let at opdage hvad stress-tilstanden skyldes – og hvad du evt kan gøre anderledes, andre gange kan det være svære – og ofte griber tingene som tidligere nævnt ind i hinanden. I sådanne tilfælde kan det være en god idé at vælge stress-coaching.

Kontakt mig gerne for yderligere information…

 om-blue-lotus